KazaloPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
 • ABOUT
 • LINKS
 • CREDITS

prva in edina slovenska skupnost, ki združuje ljubitelje RPG pisanja. forum je namenjen tako ustvarjalcem RPG forumov kot tudi uporabnikom, ki lahko na forumu dobijo nove ideje in pomoč pri pisanju. poleg oglaševanja in promoviranja RPG forumov dobite pri nas tudi ogromno grafike in novih virov pri ustvarjanu foruma ali likov na njih. prav tako se lahko udeležite raznih tekmovanj in debat, na forumu si lahko dobite pomoč pri ustvarjanju lastnega foruma ali pa glasujete za svoj favorit v bitki za naj RPG forum določenega meseca. tudi če je poteklo že veliko časa od vašega zadnjega RPG prispevka, ste vabljeni da se pridružite številnim navdušencem takega pisanja, obujanju spominov in morebitnim srečanjem v živo!

all credits for the skin, codes and graphics used on picture to burn go to temptation and reckless of PTB. stealing any of it is against the forum policy and it would really be appreciated if you didn't do that, otherwise we'll have to do something about it. so just ask us before taking it, because it's the right thing to do.cboxtemptation
administrator


reckless
administrator

spotlight
izbran je bil naj forum meseca julija. tokrat je zmagal forum all these little earthquakes, ki ga dobite na TEM LINKU. čestitke! odprto je že novo tekmovanje, z novimi forumi.

Share | 
 

 pravila #1

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo

avatar
PTB legend
Female
Aries Buffalo
Število prispevkov : 3119
Age : 21
Kraj : santa monica
Reputation : 74
Točke zvestobe : 1302

ObjavljaNaslov sporočila: pravila #1   Tor Sep 14, 2010 2:26 pm

v ta pravila je bilo vloženega veliko dela, ampak ker se jih trenutno ne uporablja več na nobenem forumu, sem se vseeno odločila, da jih prilepim sem. lahko jih uporabite VSI, prepovedano pa je odstranjevanje creditsov, ki jih dobite ob koncu če vzamete to napišite tu in prilepite link (ali mi ga pošljite po ZS, če nočete da forum kdo vidi).

p.s.: dovoljene so minimalne spremembe, ki jih pač spremenite glede na vaš forum. WinkNekaj osnovnih pravil. Nimamo namena voditi diktatorskega foruma, ampak nekaj v mejah normale bi bilo v redu, se vam ne zdi? Wink • Ne preklinjaj in ne žali ostalih uporabnikov. Zapomni si - vsak ima pravico do svojega mnenja.
  Če njegovo mnenje ni enako tvojemu, to še ne pomeni da ga lahko žališ. Prepovedana je vsakršna verska, rasna in narodna nestrpnost.
 • Prepovedana je kraja opisov, slik & grafik, ki so avtorsko delo uporabnikov, brez predhodnje privolitve avtorja.
 • Prepovedano je oglaševanje forumov in strani prek zasebnih sporočil. Za oglaševanje bo odprta posebna tema.
 • Prepovedani so zaporedni posti, tako v klepetu kot v RPG predelu, razen če je med njima minilo več khot 48 ur.!
 • V podpisih in kot avatarji so prepovedane animacije, saj le-te upočasnjujejo delovanje foruma. Prav tako se je uvedlo pravilo glede podpisov - dovoljeno je imeti le 3 userbare ali 3 avatarje (oz. kombinacijo le-teh) oz. 1 manjši banner + dodan en text banner. Vse skupaj naj ne bo preveč veliko. Če osebje smatra, da vaš podpis ne ustreza pravilom, vam ga lahko brez opozoril ostrani.
  Za avatarje je obvezno uporabljati le slike velikosti 100×100 - neanimirane. Avatarje in slike si lahko naložite prek strani, kot so: http://www.shrani.si/ , http://www.slikomat.com/ , http://www.theimagehosting.com/ , http://photobucket.com/ , http://tinypic.com/ , http://www.imagecave.com/ .
 • Ne spamaj. To vključuje brezpomenska sporočila samo s smeški ali eno besedo. Zraven spada tudi odpiranje brezpomenskih tem - take bodo prestavljene v Spam World, uporabnik bo (če se bo to ponavljajo) dobil opozorilo. Prav tako je kot spam smatrano če uporabnik nabija poste v NON-RPG delu, RPG del pa zanemarja.
 • Število mest je neomejeno. Nočem zatirati vašega pisateljskega navdiha, toda vzeti si morate čas za vse, ki govorite z njimi. Sicer pa priporočam da niste na več kot 5-ih mestih, ker potem že pozabite s kom vse se pogovarjate.
 • Število likov je omejeno na 2, toda le s privolitva osebja. Za svoj drugi lik morate pred njegovo registracijo kontaktirati enega izmed administratorjev in šele z njegovo privolitvijo si lahko ustvarite nov lik. S prvim likom morate namreč dovolj pogosto sodelovati in imeti dovolj sporočil v RPG delu. S tem se forum avtomatično varuje pred nekontroliranim številom likov, s katerimi upravljajte le nekaj tednov ali celo dni, potem pa se naveličate.
  Če se misli na forum vpisati vaša sestra/brat prosim da nas o tem predhodno opozorite prek zasebnih sporočil, da bomo obveščeni in ne boste dobili opozorila po nepotrebnem.
 • Prosimo, da se vsaj v RPG delu držite slovničnih pravil. Tako se vaša sporočila veliko lepše bere. Postavite narekovaje kjer je potrebno (torej premi govor) ter postavljajte vejice in ostala ločila.
 • Vaše ime naj bo izvirno, ne uporabljajte imen slavnih oseb ali takih imen, ki so namenjena chatu (mashyka, lollyka, primorka13) ter imena literarnih junakov. Če se bo kdo registriral s takim imenom bomo počakali 24 ur, da si ga spremeni, po tem času bo odstranjen s foruma. Ime in priimek lika naj ne bosta ista kot oseba, ki predstavlja vaš lik. Primer: za lik si izberite Jessico Alba - torej tega imena in priimka ne morete uporabiti kot ime oz. priimek vašega lika. Poleg tega preverite, da izbrani videz vašega lika še ni zaseden.
 • Če boste na forumu več časa odsotni nam to sporočite v temi Odsotnosti. Če tega ne napišete, si vodstvo foruma pridružuje pravico, da vse uporabnike, neaktivne več kot 2 meseca odstrani s foruma. To velja tudi za uporabnike, ki so sicer aktivni v NON-RPG delu, RPG del pa zanemarjajo.
  Vsak uporabnik dobi po mesecu dni neaktivnosti v RPG delu opozorilo, nato sledi kazen.
  Verjamemo, da ima vsak uporabnik lahko osebne probleme, preobremenjenost s šolo ali preprosto nima volje za pisanje - vse kar želimo je, da nas o tem obvestite - tako bomo vedeli, da se boste na forum še vrnili in se hkrati vaši sodopisovalci v RPG-ju ne bodo spraševali, zakaj jim ne odpišete.
 • Ko se registrirate na forum imate časa natančno teden dni, da se tudi opišete. Če po sedmih dneh tega ne boste storili, bo vaš račun izbrisan iz foruma.
 • Vaši opisi in nato dejansko pisanje po RPG predelu naj ne bodo skromni. Zapomnite si - bolj kot boste opisali vaš lik, bolj ''živo'' si ga bodo drugi predstavljali, pa tudi lažje se boste vživeli vanj. Zanj si vzemite čas, razpišite se. Prav tako naj bo tudi pri vaših nadaljnih pogovorih v RPG-ju. Ni vam treba pisati kilometerskih spisov, ampak več kot 300 besed zmore napisati vsak, ne?

 • Vsak uporabnik je avtorsko odgovoren za objavo vseh svojih sporočil, slik in ostalega.
 • Če uporabnik opazi kršitev kakršnih koli pravil, je dolžan o tem obvestiti Študentski Svet
 • Kakršnokoli kopiranje pravil, opisov in koncept foruma je strogo prepovedano!!!


© pravila so last Vesne, dobite jih lahko na forumu picture to burn!.
prepovedano je kakršnokoli spreminjanje in uporaba, brez predhodnjega
dovoljenja!

_________________


they stayed together,
not as husband and wife,
but as friends and lovers,
two sides of the same coin,
for the rest of time
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil

avatar
PTB legend
Female
Aries Buffalo
Število prispevkov : 3119
Age : 21
Kraj : santa monica
Reputation : 74
Točke zvestobe : 1302

ObjavljaNaslov sporočila: Re: pravila #1   Tor Sep 14, 2010 2:27 pm

Koda:
[color=darkred]Nekaj osnovnih pravil. Nimamo namena voditi diktatorskega foruma, ampak nekaj v mejah normale bi bilo v redu, se vam ne zdi? [img]http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_wink.gif[/img]

[/color]
[list][color=darkred]
[*][b]Ne preklinjaj in ne žali ostalih uporabnikov[/b]. Zapomni si - [b]vsak ima pravico do svojega mnenja.[/b]
Če njegovo mnenje ni enako tvojemu, to še ne pomeni da ga lahko žališ. Prepovedana je vsakršna verska, rasna in narodna nestrpnost.
[*][b]Prepovedana je kraja opisov, slik & grafik[/b], ki so avtorsko delo uporabnikov, brez predhodnje privolitve avtorja.
[*][b]Prepovedano je oglaševanje forumov[/b] in strani prek zasebnih sporočil. Za oglaševanje bo odprta posebna tema.
[*][b]Prepovedani so zaporedni post[/b]i, tako v klepetu kot v RPG predelu, razen če je med njima minilo več khot 48 ur.!
[*] V podpisih in kot avatarji so [b]prepovedane animacije[/b], saj le-te upočasnjujejo delovanje foruma. Prav tako se je uvedlo [b]pravilo glede podpisov[/b] - dovoljeno je imeti le [b]3 userbare ali 3 avatarje[/b] (oz. kombinacijo le-teh) [b]oz. 1 manjši banner[/b] +[b] dodan en text banner[/b]. Vse skupaj naj ne bo preveč veliko. Če osebje smatra, da vaš podpis ne ustreza pravilom, vam ga lahko brez opozoril ostrani.
Za [b]avatarje [/b]je obvezno uporabljati le [b]slike velikosti 100×100[/b] - neanimirane. Avatarje in slike si lahko naložite prek strani, kot so: [url=http://www.shrani.si/]http://www.shrani.si/[/url] , [url=http://www.slikomat.com/]http://www.slikomat.com/[/url] , [url=http://www.theimagehosting.com/]http://www.theimagehosting.com/[/url] , [url=http://photobucket.com/]http://photobucket.com/[/url] , [url=http://tinypic.com/]http://tinypic.com/[/url] , [url=http://www.imagecave.com/]http://www.imagecave.com/[/url] .
[*][b]Ne spamaj[/b]. To vključuje brezpomenska sporočila samo s smeški ali eno besedo. Zraven spada tudi odpiranje brezpomenskih tem - take bodo prestavljene v Spam World, uporabnik bo (če se bo to ponavljajo) dobil opozorilo. Prav tako je kot spam smatrano če uporabnik nabija poste v NON-RPG delu, RPG del pa zanemarja.
[*][b]Število mest je neomejeno[/b]. Nočem zatirati vašega pisateljskega navdiha, toda vzeti si morate čas za vse, ki govorite z njimi. Sicer pa priporočam da niste na več kot 5-ih mestih, ker potem že pozabite s kom vse se pogovarjate.
[*][b]Število likov je omejeno na 2[/b], toda [b]le s privolitva osebja[/b]. Za svoj drugi lik morate pred njegovo registracijo kontaktirati enega izmed administratorjev in šele z njegovo privolitvijo si lahko ustvarite nov lik. S prvim likom morate namreč dovolj pogosto sodelovati in imeti dovolj sporočil v RPG delu. S tem se forum avtomatično varuje pred nekontroliranim številom likov, s katerimi upravljajte le nekaj tednov ali celo dni, potem pa se naveličate.
Če se misli na forum vpisati [b]vaša sestra/brat[/b] prosim da nas o tem [b]predhodno opozorite [/b]prek zasebnih sporočil, da bomo obveščeni in ne boste dobili opozorila po nepotrebnem.
[*][b]Prosimo, da se vsaj v RPG delu držite slovničnih pravil[/b]. Tako se vaša sporočila veliko lepše bere. Postavite narekovaje kjer je potrebno (torej premi govor) ter postavljajte vejice in ostala ločila.
[*][b]Vaše ime naj bo izvirno[/b], ne uporabljajte imen slavnih oseb ali takih imen, ki so namenjena chatu (mashyka, lollyka, primorka13) ter imena literarnih junakov. Če se bo kdo registriral s takim imenom bomo počakali 24 ur, da si ga spremeni, po tem času bo odstranjen s foruma. Ime in priimek lika naj ne bosta ista kot oseba, ki predstavlja vaš lik. Primer: za lik si izberite Jessico Alba - torej tega imena in priimka ne morete uporabiti kot ime oz. priimek vašega lika. Poleg tega preverite, da izbrani videz vašega lika še ni zaseden.
[*][b]Če boste na forumu več časa odsotni nam to sporočite v temi Odsotnosti[/b]. Če tega ne napišete, si vodstvo foruma pridružuje pravico, da vse uporabnike, neaktivne več kot 2 meseca odstrani s foruma. To velja tudi za uporabnike, ki so sicer aktivni v NON-RPG delu, RPG del pa zanemarjajo.
Vsak uporabnik dobi po mesecu dni neaktivnosti v RPG delu opozorilo, nato sledi kazen.
Verjamemo, da ima vsak uporabnik lahko osebne probleme, preobremenjenost s šolo ali preprosto nima volje za pisanje - vse kar želimo je, da nas o tem obvestite - tako bomo vedeli, da se boste na forum še vrnili in se hkrati vaši sodopisovalci v RPG-ju ne bodo spraševali, zakaj jim ne odpišete.
[*][b]Ko se registrirate na forum imate časa natančno teden dni, da se tudi opišete[/b]. Če po sedmih dneh tega ne boste storili, bo vaš račun izbrisan iz foruma.
[*][b]Vaši opisi in nato dejansko pisanje po RPG predelu naj ne bodo skromni[/b]. Zapomnite si - bolj kot boste opisali vaš lik, bolj ''živo'' si ga bodo drugi predstavljali, pa tudi lažje se boste vživeli vanj. Zanj si vzemite čas, razpišite se. Prav tako naj bo tudi pri vaših nadaljnih pogovorih v RPG-ju. Ni vam treba pisati kilometerskih spisov, ampak več kot 300 besed zmore napisati vsak, ne?
[color=red]
[*]Vsak uporabnik je avtorsko odgovoren za objavo vseh svojih sporočil, slik in ostalega.
[*]Če uporabnik opazi kršitev kakršnih koli pravil, je dolžan o tem obvestiti Študentski Svet[/color]
[*][b]Kakršnokoli kopiranje pravil, opisov in koncept foruma je strogo prepovedano!!! [/b][/color]
[/list]

[color=darkred]© pravila so last Vesne, dobite jih lahko na forumu [url=http://picturetoburn.slovenianforum.com/../]picture to burn![/url]. [/color]
[color=darkred]prepovedano je kakršnokoli spreminjanje in uporaba, brez predhodnjega[/color]
[color=darkred]dovoljenja![/color]

_________________


they stayed together,
not as husband and wife,
but as friends and lovers,
two sides of the same coin,
for the rest of time
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 

pravila #1

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: premade :: others,-