KazaloPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
 • ABOUT
 • LINKS
 • CREDITS

prva in edina slovenska skupnost, ki združuje ljubitelje RPG pisanja. forum je namenjen tako ustvarjalcem RPG forumov kot tudi uporabnikom, ki lahko na forumu dobijo nove ideje in pomoč pri pisanju. poleg oglaševanja in promoviranja RPG forumov dobite pri nas tudi ogromno grafike in novih virov pri ustvarjanu foruma ali likov na njih. prav tako se lahko udeležite raznih tekmovanj in debat, na forumu si lahko dobite pomoč pri ustvarjanju lastnega foruma ali pa glasujete za svoj favorit v bitki za naj RPG forum določenega meseca. tudi če je poteklo že veliko časa od vašega zadnjega RPG prispevka, ste vabljeni da se pridružite številnim navdušencem takega pisanja, obujanju spominov in morebitnim srečanjem v živo!

all credits for the skin, codes and graphics used on picture to burn go to temptation and reckless of PTB. stealing any of it is against the forum policy and it would really be appreciated if you didn't do that, otherwise we'll have to do something about it. so just ask us before taking it, because it's the right thing to do.cboxtemptation
administrator


reckless
administrator

spotlight
izbran je bil naj forum meseca julija. tokrat je zmagal forum all these little earthquakes, ki ga dobite na TEM LINKU. čestitke! odprto je že novo tekmovanje, z novimi forumi.

Share | 
 

 rules & guidelines,

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo

avatar
PTb elite
Female
Število prispevkov : 174
Reputation : 34
Točke zvestobe : 282

ObjavljaNaslov sporočila: rules & guidelines,   Ned Jul 22, 2012 8:44 pm

  pravila grobo napisana že desetletja nazaj (no, a little less najbrž), so še neuporabljena in tokrat preurejena v malo lepšo obliko. feedback is always nice and don't touch the credits if you take these, okay? ;3


out of character
registracija in vpis

  01. ob registraciji se prijavite z imenom in priimkom vašega bodočega lika - razna prirejena imena bodo tolerirana le, če imate namen udeležbe v temi kjer vam administratorji nudijo pomoč z liki.
  02.preden se za lik odločite, preglejte seznam canon likov, face claimov, imen in tako naprej. naj bo vaš lik izviren, naj se očitne značilnosti ne ponavljajo preveč in naj vas nič ne preseneti.
  03.preden je vaš opis sprejet, ne morete pisati nikjer.
  04. število likov, ki jih ima lahko en uporabnik, ni omejeno, vendar vas opozarjamo da bodo neaktivni liki hitro počiščeni z foruma. raje se odločite za manjše število aktivnejših likov.
odnos do foruma

  01. najbolj splošno pravilo je najbrž spoštovanje, ki ga zahtevamo od vas. ne le do staffa, temveč do čisto vsakega uporabnika foruma. nestrpnosti, neprimerno obnašanje, kakršnikoli izpadi - takšno obnašanje se pač ne bo toleriralo.
  02. oglaševanje ne spada nikamor drugam kot v temo ali podforum namenjen temu.
  03. aktivnosti uporabnikov ne bomo jemali tako zlahka, kajti forum z kupom neaktivnih uporabnikov ni nič bolj koristen od tistega brez uporabnikov sploh. če boste odsotni dlje časa, to sporočite v temi namenjeni odsotnostim. simple as that. dovolj je le par besedic.
avtorske pravice

  01. kar se tiče grafičnega in pisnega dela, je vse last foruma in njegovih uporabnikov, razen če je navedeno drugače. kopiranje je prepovedano in držite se tega, kajti online kraja ni obravnavana nič manj resno od tiste v 'resničnem' življenju.
  02. vaš avatar naj bo velikosti 150x200 ali pa vam ga bo forum avtomatično priredil po tej velikosti - to ne bo videti prav nič simpatično.
  03.podpisi niso prepovedani, naj pa ne bodo preveliki ali preveč moteči za delovanje foruma/uporabnike.

in character
pisanje

  01. prvo kot prvo, 'one-linerji' tukaj niso zaželjeni. začetniki so dobrodošli, toda še tako neroden učenec zna iz sebe spraviti kaj več kot par povedi, kajne? približna dolžina 400 besed je minimum, svojim sogovorcem pa nikar ne vračajte le toliko, če se oni za vas potrudijo z 800 besedami.
  02. preveč podrobno opisovanje seksualnih in na sploh neprimernih prizorov prav tako ni zaželjeno, kajti večina uporabnikov, ali vsaj del njih, še nima 18 let. torej, bodimo strpni.
  03. kontrolo imate tudi v realnem življenju le nad sabo, torej se tega držite. ne opisujte dejanja, misli sogovorcev. opisujte le tisto, kar vaš lik vidi in čuti.
  04. kot ponavadi, pišemo v tretji osebi ednine, držimo se slovničnih pravil, vidno označimo misli in premi govor lika. prosimo da post vsaj enkrat pregledate preden ga objavite, kajti to zna polepšati življenje tako vašemu dopisniku kot nam. ne bomo tekali za vami in vam popravljali napakic v vašem maternem jeziku.

credits
written by ruby of picture to burn


Koda:
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans+Condensed:300' rel='stylesheet' type='text/css'><div style="font-family: open sans condensed; font-size: 30px; color: #444444; letter-spacing: 2px">out of character</div><div style="font-family: open sans condensed; color: #444444; text-transform: uppercase; font-size: 14px; border-bottom: 1px #444444 dotted">registracija in vpis</div>
[list]<span style="font-family: tahoma; font-size: 9px; text-align: justify; text-transform: lowercase"><b>01.</b> ob registraciji se prijavite z imenom in priimkom vašega bodočega lika - razna prirejena imena bodo tolerirana le, če imate namen udeležbe v temi kjer vam administratorji nudijo pomoč z liki.
<b>02.</b>preden se za lik odločite, preglejte seznam canon likov, face claimov, imen in tako naprej. naj bo vaš lik izviren, naj se očitne značilnosti ne ponavljajo preveč in naj vas nič ne preseneti.
<b>03.</b>preden je vaš opis sprejet, ne morete pisati nikjer.
<b>04.</b> število likov, ki jih ima lahko en uporabnik, ni omejeno, vendar vas opozarjamo da bodo neaktivni liki hitro počiščeni z foruma. raje se odločite za manjše število aktivnejših likov.</span>[/list]<div style="font-family: open sans condensed; color: #444444; text-transform: uppercase; font-size: 14px; border-bottom: 1px #444444 dotted">odnos do foruma</div>
[list]<span style="font-family: tahoma; font-size: 9px; text-align: justify; text-transform: lowercase"><b>01.</b> najbolj splošno pravilo je najbrž spoštovanje, ki ga zahtevamo od vas. ne le do staffa, temveč do čisto vsakega uporabnika foruma. nestrpnosti, neprimerno obnašanje, kakršnikoli izpadi - takšno obnašanje se pač ne bo toleriralo.
<b>02.</b> oglaševanje ne spada nikamor drugam kot v temo ali podforum namenjen temu.
<b>03.</b> aktivnosti uporabnikov ne bomo jemali tako zlahka, kajti forum z kupom neaktivnih uporabnikov ni nič bolj koristen od tistega brez uporabnikov sploh. če boste odsotni dlje časa, to sporočite v temi namenjeni odsotnostim. simple as that. dovolj je le par besedic.</span>[/list]<div style="font-family: open sans condensed; color: #444444; text-transform: uppercase; font-size: 14px; border-bottom: 1px #444444 dotted">avtorske pravice</div>
[list]<span style="font-family: tahoma; font-size: 9px; text-align: justify; text-transform: lowercase"><b>01.</b> kar se tiče grafičnega in pisnega dela, je vse last foruma in njegovih uporabnikov, razen če je navedeno drugače. kopiranje je prepovedano in držite se tega, kajti online kraja ni obravnavana nič manj resno od tiste v 'resničnem' življenju.
<b>02.</b> vaš avatar naj bo velikosti 150x200 ali pa vam ga bo forum avtomatično priredil po tej velikosti - to ne bo videti prav nič simpatično.
<b>03.</b>podpisi niso prepovedani, naj pa ne bodo preveliki ali preveč moteči za delovanje foruma/uporabnike.</span>[/list]
<div style="font-family: open sans condensed; font-size: 30px; color: #444444; letter-spacing: 2px">in character</div><div style="font-family: open sans condensed; color: #444444; text-transform: uppercase; font-size: 14px; border-bottom: 1px #444444 dotted">pisanje</div>
[list]<span style="font-family: tahoma; font-size: 9px; text-align: justify; text-transform: lowercase"><b>01.</b> prvo kot prvo, 'one-linerji' tukaj niso zaželjeni. začetniki so dobrodošli, toda še tako neroden učenec zna iz sebe spraviti kaj več kot par povedi, kajne? približna dolžina 400 besed je minimum, svojim sogovorcem pa nikar ne vračajte le toliko, če se oni za vas potrudijo z 800 besedami. 
<b>02.</b> preveč podrobno opisovanje seksualnih in na sploh neprimernih prizorov prav tako ni zaželjeno, kajti večina uporabnikov, ali vsaj del njih, še nima 18 let. torej, bodimo strpni.
<b>03.</b> kontrolo imate tudi v realnem življenju le nad sabo, torej se tega držite. ne opisujte dejanja, misli sogovorcev. opisujte le tisto, kar <i>vaš</i> lik vidi in čuti.
<b>04.</b> kot ponavadi, pišemo v tretji osebi ednine, držimo se slovničnih pravil, vidno označimo misli in premi govor lika. prosimo da post vsaj enkrat <i>pregledate</i> preden ga objavite, kajti to zna polepšati življenje tako vašemu dopisniku kot nam. ne bomo tekali za vami in vam popravljali napakic v vašem maternem jeziku.</span>[/list]
<div style="font-family: open sans condensed; font-size: 30px; color: #444444; letter-spacing: 2px">credits</div><div style="font-family: open sans condensed; color: #444444; text-transform: uppercase; font-size: 14px; border-bottom: 1px #444444 dotted">written by ruby of picture to burn</div>
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 

rules & guidelines,

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: premade :: others,-